1.6.2011

SKP:n kannattajakorttien keräys käynnistynyt!

Tarvitaanko SKP:ta oikeistopolitiikan vastavoimana ja vasemmistolaisena vaihtoehtona?

Huhtikuinen eduskuntavaalitulos haastoi puolueen vastarintaan ja yhteistoimintaan. SKP Jyväskylä on mukana tekemässä johtopäätöksiä vaaleista.

Suomen kommunistinen puolue poistettiin puoluerekisteristä 13.5.2011, koska se ei kaksissa edellisissä eduskuntavaaleissa saanut edustusta eduskuntaan.

Puolue on käynnistänyt kannattajakorttien keräämisen SKP:n palauttamiseksi puoluerekisteriin. Lain mukaan puolueen tulee kerätä vähintään 5 000 kannattajan allekirjoitukset. Kannattajakortilla ilmaistaan kannatus yhdistyksen merkitsemiseksi puoluerekisteriin.

Vain rekisteröidyllä puolueella on oikeus asettaa ehdokkaita tulevissa eduskunta-, kunnallis- ja Euroopan parlamentin vaaleissa. Jyväskylässä puolueella on ollut edustus kaupunginvaltuustossa kolme nelivuotiskautta – tähtäämmekö sen uusimiseen vuoden 2012 kunnallisvaaleissa?

Meille ei riitä tavallisena aatteellisena poliittisena yhdistyksenä toimiminen. Haluamme rekisteröityä puolueeksi pystyäksemme vaikuttamaan myös valtukunnallisesti. Vasemmiston omatuntoa tulee minusta vahvistaa kaikin keinoin.

Voit allekirjoittaa kannattajakortin 24.9. klo 11-14 Jyväskylän Kompassilla tai tulostaa sen yllä olevasta kuvakkeesta, ja tuoda sen tapahtumiimme. Puolueiden rekisteröimistä koskeva asetus edellyttää, että kortin tulee olla vähintään 120 gramman paperilla. Korttiin merkitään kannattajan henkilötiedot, vakuutus äänioikeudesta seuraavissa vaaleissa, päivämäärä, joka saa olla enintään vuoden vanha, ja kannattajan omakätinen allekirjoitus.

Kannattajakortteja on kaikilla SKP Jyväskylän toimihenkilöillä. Niitä voi tiedustella myös numerosta 0400 164 689 (Riitta Tynjä).

Ei kommentteja: